KOOPTIP

Wat zou u nu kunnen kopen?

Okt/nov 2016: Koop nu PERC mono kristallijne zonnepanelen.
PERC is geen merk, maar een nieuwe techniek om zonnecellen te maken. Verschillende fabrikanten leveren deze panelen. Deze techniek maakt het mogelijk om een zonnepaneel van rond de 300 Wp op dezelfde standaardoppervlakte te maken voor een veel lagere prijs.

Wat u niet moet kopen

PERC polykristallijne zonnepanelen.

Voor mono kristallijne zonnepanelen beheersen de meeste fabrikanten de PERC-techniek goed. Helaas geld dat niet voor de polypanelen. Veel PERC-polypanelen zitten vol met kleine haarscheurtjes, die in de toekomst voor problemen kunnen zorgen. Beter is het dan om betrouwbare conventionele panelen van bijvoorbeeld 260 of 265 Wp te kopen, dan een PERC polypaneel van 270 .. 300 Wp. Hopelijk krijgen ze deze techniek in de toekomst wel goed onder de knie….

Het is ook niet verstandig om Solar-Frontier CIS-panelen te kopen. Solar-Frontier heeft aangekondigt zijn activiteiten in Europa stop te zetten. Alhoewel het hele mooie egaal zwarte panelen zijn, lijkt de doorbraak van CIZ-zonnepanelen toch niet te gaan lukken.

Top 5 Bezuinigen voor bewoners met veel zonnepanelen

1.        Verminder de elektriciteitsconsumptie van de woning.
2.        Vervang gloeilampen door Ledlampen
3.        Schakel apparaten die in de standy mode staan uit
4.        Verwarm uw huis in de overgangsperiode (lente, herfst) elektrisch met een warmtepomp of infraroodpanelen
5.        Maak warmwater met een elektrische boiler

 

Doe de Zonnepaneel quiz, en verbeter de highscore!

Disclaimer: Dit is een vrijblijvend advies. Afhankelijk van uw situatie kan een ander advies beter zijn. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor een juiste keuze.

 

Volgende pagina: Disclaimer